Welk type BHV training moet ik doen?

BHV Basis is bedoeld voor medewerkers die het voortouw gaan nemen bij calamiteiten op de werkvloer. Medewerkers die nooit eerder een BHV certificaat behaald hebben, raden wij aan de cursus BHV Basis te doen. De medewerker leert tijdens deze cursus op verantwoorde wijze een beginnende brand te bestrijden, levensreddende handelingen toe te passen, te reanimeren en hoe om te gaan met een ontruiming/evacuatie.

BHV Herhaling is bedoeld voor medewerkers die eerder al hun BHV Basis hebben behaald, maar waarvan het certificaat verlopen is.
Het verschil tussen de cursus basis en de cursus herhaling is, bij de basis alle leermodules verplicht zijn, terwijl bij herhaling een deel van de modules verplicht zijn. Daarnaast is de inhoud van de praktijkdag BHV Basis wezenlijk anders dan de praktijkdag BHV Herhaling.

EHBO/BHV voor chauffeurs is bedoeld voor beroepschauffeurs. Om beroepschauffeur te blijven, geldt de plicht om iedere vijf jaar minimaal 35 uur nascholing te volgen. Als niet wordt voldaan aan deze nascholingsplicht, mag een chauffeur niet meer beroepsmatig rijden. De nascholing moet bestaan uit cursussen die door CCV gecertificeerd zijn. Ten opzichte van de cursus BHV Herhaling is de praktijkdag van de EHBO/BHV voor chauffeurs CCV gecertificeerd en het programma is specifiek voor chauffeurs, waardoor de praktijkdag in aanmerking komt voor CCV registratie.


Heb je nog meer vragen? Bekijk dan onze andere veelgestelde vragen.

Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact op met ons via het onderstaande formulier, of bel ons op +31 (0)85-0719500

Geen velden gevonden.